АНТРОПОЛОГІЇ ТА АРХЕОЛОГІЇ ПЕРЕДІСТОРИЧНОЇ МІЖНАРОДНИЙ КОНҐРЕС У ПАРИЖІ 1900 | Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

АНТРОПОЛОГІЇ ТА АРХЕОЛОГІЇ ПЕРЕДІСТОРИЧНОЇ МІЖНАРОДНИЙ КОНҐРЕС У ПАРИЖІ 1900

АНТРОПОЛОГІЇ ТА АРХЕОЛОГІЇ ПЕРЕДІСТОРИЧНОЇ МІЖНАРОДНИЙ КОНҐРЕС У ПАРИЖІ 1900. На конґресі від НТШ виступив д. чл. Т-ва Федір Вовк, який виголосив реферат про індустрію трипільської культури в стоянках неолітичного типу в Україні. Скороч. виклад доповіді опубліковано у вид. конґресу 1902, а розширений її варіант — у зб. Етнографічної комісії НТШ „Материяли до українсько-руської етнольоґії“ (1905).

Літ.: Хроніка НТШ. Львів, 1903, ч. 16, с. 8—9; Volkov Fh. Industrie (L’) premycenienne dans les stations neolithiques del’Ukraine (Resume de la communication) // Congres international d’Anthropologie et la d’Archeologie prehistoriques. Compte rendu de la 12-me Session, Paris 1900. Paris, 1902, р. 401—04; його ж. Вироби передмікенського типу у неолітичних становищах на Україні // Материяли до українсько-руської етнольоґії. Львів, 1905, т. VІ, с. 1—27.

Андрій Фелонюк

Інформація про статтю

 Автор:

Андрій Фелонюк

 Опубліковано:

2015

 Ліцензія:

Статтю розміщено на умовах, викладених у розділі «Авторські права»

 Бібліографічний опис:

АНТРОПОЛОГІЇ ТА АРХЕОЛОГІЇ ПЕРЕДІСТОРИЧНОЇ МІЖНАРОДНИЙ КОНҐРЕС У ПАРИЖІ 1900 / Андрій Фелонюк // Наукове товариство імені Шевченка: енциклопедія [онлайн]. Київ, Львів: НТШ, Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2015. Доступно: https://encyclopedia.com.ua/entry-102

Схожі статті

А

Б

В

Г

Д

Е

Є

Ж

З

И

І

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Щ

Ю

Я