БЮЛЕТЕНЬ БІБЛІОТЕЧНОЇ КОМІСІЇ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім.ШЕВЧЕНКА У ЗДА | Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

БЮЛЕТЕНЬ БІБЛІОТЕЧНОЇ КОМІСІЇ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім.ШЕВЧЕНКА У ЗДА

„БЮЛЕТЕНЬ БІБЛІОТЕЧНОЇ КОМІСІЇ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім. ШЕВЧЕНКА У ЗДА“ — неперіод. науково-інформ. вид. Бібліотечної комісії НТШ в Америці (США), головами якої були В. Лев, О. Соколишин. Зміст „Б.“ відображав завдання комісії, яка мала на меті „інформувати американський науковий світ та студіюючу молодь про джерела та матеріали, що відносяться до українського питання“. Вид. повідомляло також про „україніку“, що надходила друком у чужомов. вид. відповідно до завдань комісії, „спростовувало фальшиві дані про Україну“, пропаговані рад. наукою. Започатковане 1959. Через брак коштів вийшло лише одне число (?). „Б.“ редагувала комісія.

Літ.: [Б. а.] Наукове товариство ім. Шевченка в ЗДА. Н.-Й., 1960, с. 12; Лев В. Сто років праці для науки і нації. Коротка історія Наукового товариства ім. Шевченка. Н.-Й., 1972, с. 38.

Олег Купчинський

Інформація про статтю

 Автор:

Олег Купчинський

 Опубліковано:

2015

 Ліцензія:

Статтю розміщено на умовах, викладених у розділі «Авторські права»

 Бібліографічний опис:

БЮЛЕТЕНЬ БІБЛІОТЕЧНОЇ КОМІСІЇ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім.ШЕВЧЕНКА У ЗДА / Олег Купчинський // Наукове товариство імені Шевченка: енциклопедія [онлайн]. Київ, Львів: НТШ, Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2015. Доступно: https://encyclopedia.com.ua/entry-479

Схожі статті

А

Б

В

Г

Д

Е

Є

Ж

З

И

І

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Щ

Ю

Я