БЮЛЕТЕНЬ ВІДДІЛУ (ВІДДІЛІВ) НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім. ШЕВЧЕНКА | Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

БЮЛЕТЕНЬ ВІДДІЛУ (ВІДДІЛІВ) НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім. ШЕВЧЕНКА

„БЮЛЕТЕНЬ ВІДДІЛУ (ВІДДІЛІВ) НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім. ШЕВЧЕНКА“ — неперіод. (в окр. випадках — одиничне) вид. про працю поч. структур НТШ — відділів, які було створено після Другої світової війни і які діяли як окр., автон. підрозділи Т-ва в Європі, Америці, Австралії. „Б. В. НТШ в Америці“ виходив у Нью-Йорку у 1949—52, „Б. В. НТШ в Канаді“ — у 1950—52, „Б. В. НТШ в Австралії“ — 1951. Окр. числа „Б. В. НТШ“ у деяких країнах друк. п. н. „Бюлетень Канадійського відділу Наукового товариства ім. Шевченка“, напр., за січ. 1950, квіт. 1951, лип.—серп. 1952 (за ред. І. Теслі, згодом — М. Гути), „Бюлетень Американського Наукового товариства ім. Шевченка“ та ін.

„Б. В. НТШ“ — малотиражне вид., адресоване чл. і д. чл. Т-ва „для внутрішнього користування“ (загалом від 50 до 100 примір.), про що свідчить (у всіх країнах, де виходив „Б. В. НТШ“) порівняно малий обсяг — до 30—50 стор. Числа бюлетенів, які вийшли в Канаді, найбільші обсягом: разом становлять 134 стор.; „Б. В. НТШ в Австралії“ складався з 4-х стор.; видані різним друкар. способом, найчастіше циклографічним. Ті, що виходили в Мельбурні (Австралія), збереглись у машинопис. копіях.

Літ.: Хроніка НТШ. Париж; Н.-Й.; Торонто; Сідней, 1954, ч. 77, с. 15—16, 24, 33, 38.

Олег Купчинський

Інформація про статтю

 Автор:

Олег Купчинський

 Опубліковано:

2015

 Ліцензія:

Статтю розміщено на умовах, викладених у розділі «Авторські права»

 Бібліографічний опис:

БЮЛЕТЕНЬ ВІДДІЛУ (ВІДДІЛІВ) НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА ім. ШЕВЧЕНКА / Олег Купчинський // Наукове товариство імені Шевченка: енциклопедія [онлайн]. Київ, Львів: НТШ, Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2015. Доступно: https://encyclopedia.com.ua/entry-480

Схожі статті

А

Б

В

Г

Д

Е

Є

Ж

З

И

І

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Щ

Ю

Я