AMERICAN CONFERENCE OF SLAVIC LEARNED SOCIETES | Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

Енциклопедія «Наукове товариство імені Шевченка»

AMERICAN CONFERENCE OF SLAVIC LEARNED SOCIETES

AMERICAN CONFERENCE OF SLAVIC LEARNED SOCIETES (Американська конференцiя слов’янських наукових товариств). Створ. на поч. 1960­х рр. у США з iнiцiативи Р. Смаль-Стоцького як науково-орг. захід НТШ. До неї належали, крім укр. наук. т-в і орг-цій, також т­ва бiлорусiв, полякiв, словакiв, словенцiв, хорватiв, чехiв. Мета цiєї орг­цiї — пропаґувати наук. студiї зі славiстики в США, органiзовувати американсько-слов’ян. конґреси, боротися за свободу академ. науки в комунiстичних країнах. Дiяльність спиралася на статут. Конференція підготовляла наук. доповiдi та систематично органiзовувала збори представникiв різних т-в, дiяла до поч. 1970-х рр.

Лiт.: Наукове товариство iм. Шевченка в ЗДА. Н.-Й., 1960, с. 14; 1963, с. 22; [Огляд праці у США за 1963 р.] // Хронiка НТШ. Торонто; Н.­Й; Сідней; Париж, 1963, ч. 79, с. 29.

Мирослав Мороз

Інформація про статтю

 Автор:

Мирослав Мороз

 Опубліковано:

2015

 Ліцензія:

Статтю розміщено на умовах, викладених у розділі «Авторські права»

 Бібліографічний опис:

AMERICAN CONFERENCE OF SLAVIC LEARNED SOCIETES / Мирослав Мороз // Наукове товариство імені Шевченка: енциклопедія [онлайн]. Київ, Львів: НТШ, Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2015. Доступно: https://encyclopedia.com.ua/entry-66

Схожі статті

А

Б

В

Г

Д

Е

Є

Ж

З

И

І

Й

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Щ

Ю

Я